ViikkoryhmätSauvakävely

Oikein suoritettuna sauvakävely on jopa 20 prosenttia tehokkaampaa kuin kävely. Hapenkulutus kasvaa, syke nousee, askel pitenee, kävelyryhti paranee ja kehon kaikki lihasryhmät pääsevät töihin. Sauvakävely parantaa käsien ja selän lihaskestävyyttä sekä rintarangan liikkuvuutta, alamäissä polviniveleen kohdistuva kuormitus pienenee. Sauvakävely tuntuu fyysisesti kevyemmältä kuin perinteinen kävely ja se vaikuttaa myönteisesti myös mielialaan. Sauvakävelyä voi harrastaa yksin mutta porukassa se on mukavampaa, Peimarin Ladun ja Polun sauvakävelyryhmä lenkkeilee viikottain.


Keppijumppa

Keppijumppa on helppo tapa pitää huolta erityisesti niska-hartia alueesta sekä selästä. Jumppa poistaa kipuja, parantaa ryhtiä ja vahvistaa lihaksia, mutta ennen kaikkea parantaa liikkuvuutta! Keppijumppa sopii kaiken ikäisille ja kokoisille liikkujille, eikä se vaadi eritystä rytmitajua tai askelkuvioiden muistamista. Monien terveyshyötyjen lisäksi keppijumppa on hauskaa! Tule mukaan liikuttamaan itseäsi!

Kemppijumppaajat etsivät uutta ohjaajaa/ohjaajia syksylle 2022!! Ilman uusia ohjaajia ei ryhmä starttaa tänä syksynä.

Kuntosähly

Kuntosähly on tarkoitettu mukavaksi ja helpoksi tavaksi aloittaa liikunnallinen harrastus ja/tai jatkaa salibandyharrastusta ilman joukkuetoiminnan vaatimuksia. Kuntosählyssä pelaillaan aina hymy huulessa ja se on tarkoitettu kaikille taitotasoon tai sukupuoleen katsomatta. Vuoroilla pelataan hyvässä hengessä aloittelijat huomioon ottaen. Mukaan tarvitset oman mailan ja sisäpelikengät sekä juomapullon, myös salibandylasien käyttö on suotavaa. Kaikki Peimarin ladun ja polun jäsenet ovat tervetulleita nauttimaan pelaamisen ilosta rennossa ilmapiirissä.


ohjaaja: Kari Isotalo

Maastopyöräily

Maastopyöräily on monipuolinen laji, jota voi omien taitojensa ja kuntonsa mukaan harrastaa hyvin monenlaisissa maastoissa. Maastossa pyöräileminen on hauska ja rento tapa liikkua ja retkeillä. Luontoympäristössä pyöräileminen on jokamiehenoikeus - lähtökohtaisesti saat siis pyöräillä siellä, missä saa kävelläkin. Peimarin ladun ja polun yhteislenkki järjestetään viikottain poislukien runsaslumiset ajanjaksot. Lenkille ovat tervetulleita kaikentasoiset pyöräilijät! Yhteislenkin lähtöpaikka vaihtelee, yhteislenkeistä ilmoitetaan facebook-sivullamme, huomaathan että näet fb-ilmoitukset myös nettisivujen etusivuilta vaikka et olisi facebookin jäsen.


Kuntolentopallo

Kuntolentopalloa hyvällä sykkeellä ja rennolla otteella sekajoukkueilla. Pohjataidoiksi riittää kiinnostus lentopalloon ja iloinen mieli, pelaamaan pääsevät kaikenikäiset, niin aloittelijat kuin konkaritkin. Varusteiksi sisäpelitossut, T-paita ja shortsit tai kevyet housut. 


ohjaaja: Aki Vähäkangas

Talvi/luontouinti

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen tapa liikkua, se saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfullnessia. Talviuintiin ei tarvita juurikaan mitään erityisiä välineitä. Lajin vakiovaruste on luonnollisesti uima-asu jonka lisäksi suositellaan Päähineen käyttöä ja jalkineet on hyvä olla jalassa avannolle siirtymistä varten. Urheiluvälineliikkeistä saa talviuintiin erityisesti tarkoitettuja neopren-tossuja ja hansikkaita. Peimarin Ladun ja Polun saunavuorot Ankkalammen maauimalan saunassa (Sähköyhtiöntie 198) kaksi kertaa viikossa, saunavuorojen käyttö edellyttää jäsenyttä.

Keskiviikkona klo 19.00-22.00 Ankkalammen maauimala
Torstaina klo 20.30-22.00 Ankkalammen maauimala

.

.